Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας ολοκληρώθηκε στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή, αναγκαίος πυλώνας της Οδικής Ασφάλειας, συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες ως δικυκλιστές.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή μέσα από τη μύηση των παιδιών στην κατάλληλη οδική συμπεριφορά με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο, είναι ένα σύντομο και ασφαλές μονοπάτι για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους στον δρόμο αλλά και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου.

Το ενημερωτικό σεμινάριο περιλάμβανε αναγνώριση και εκμάθηση των βασικών σημάτων κυκλοφορίας μέσω παιχνιδιού, διέλευση από διάβαση πεζών, χειροτεχνίες, φύλλο εργασίας με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, επαφή με το περιπολικό και ανταλλαγή ευχών για καλό καλοκαίρι μέσω ασυρμάτου  με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Λαμίας.

Ήτανε μια πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Παιδείας κας Ρήγα Λαμπρινής-Λυδίας μετά από αίτημα στην Διεύθυνση της Αστυνομίας Φθιώτιδας την οποία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και άψογη συνεργασία!

 

Γραφείο Δημάρχου