Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά στην Κοινότητα Σπερχειάδας το πολιτιστικό Φεστιβάλ Σπέρχεια. Μια διοργάνωση του Δήμου Μακρακώμης και της Κοινότητας Σπερχειάδας που αποτελεί θεσμό χρόνων για την Σπερχειάδα  περιλάμβανε και φέτος πληθώρα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Παρασκευή 24 Ιουνίου του 2022 έναρξη του Φεστιβάλ με την Παρέλαση των συμμετεχόντων, που διέσχισε όλο τον κεντρικό δρόμο της Σπερχειάδας και κατέληξε στην Κεντρική πλατεία, με την συνοδεία μουσικής από το Μουσικό τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε στην πλατεία μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Τμήμα .

Σάββατο 25 Ιουνίου του 2022 παράσταση θεάτρου Μαριονέττας και Διαδραστικό show Γιγαντόκουκλας από τις  Μαριονέτες Τζίκας για τους μικρούς μας φίλους, πραγματοποιήθηκε στο παρκάκι του Αγ. Δημητρίου Σπερχειάδας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2022  Αφιέρωμα στη Σμύρνη από την Παραδοσιακή χορωδία του Παραρτήματος Σπερχειάδας – Μακρακώμης του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός»  της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, μας ταξίδεψε με όμορφα τραγούδια.

Πέμπτη 30 Ιουνίου του 2022 Αφιέρωμα στη Σμύρνη και στα 100 χρόνια από την καταστροφή της με ζωντανή μουσική και χορό από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου του 2022  διαδραστική παράσταση με σαπουνόφουσκες από την LA Petite Marguerite ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε παραμυθένια μονοπάτια στο παρκάκι του Αγ Δημητρίου Σπερχειάδας.

Σάββατο 2 Ιουλίου του 2022 Παράσταση «4 Εποχές» από το τμήμα ρυθμικής Γυμναστικής της Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας με ρυθμό, αέρινη κίνηση και μουσική.

Σάββατο 9 Ιουλίου του 2022 Γνωριμία των μικρών μας φίλων με το σπουδαίο έργο του Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, μέσα από τα μάτια  της εικαστικού Άντας Γόντικα και εικαστικό εργαστήρι.