Δελτίο Τύπου 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis και τη Δομή Γέφυρα υλοποιούν το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία». Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με  τη στήριξη του Ιδρυτικού Δωρητή ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.  Για την υλοποίηση του το Ινστιτούτο έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον Γαλλικό Οργανισμό «Petits Freres des Pauvres», ο οποίος , εφαρμόζει το πρόγραμμα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης ατόμων Τρίτης Ηλικίας μέσα από την ανθρώπινη επαφή και τη δημιουργία φιλίας και κοινωνικών δεσμών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, άτομα 65 ετών και άνω συνδέονται με εθελοντές. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον συμμετέχετε στο πρόγραμμα:

  • Θα είστε σε επικοινωνία με έναν υπεύθυνο από το προσωπικό του Ινστιτούτου καθώς και με εθελοντές του προγράμματος.
  • Οι εθελοντές θα πραγματοποιούν τηλεφωνική επικοινωνία ή/και κατ οίκον επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης μαζί σας. Για όλο το διάστημα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την πολιτεία, η επικοινωνία θα είναι μόνο τηλεφωνική.
  • Θα μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις (πχ. περίπατοι, συνάντηση για καφέ, επισκέψεις σε μουσεία), όποτε αυτές διοργανώνονται από τους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία είναι εθελούσια και μπορείτε να αποχωρήσετε οποιαδήποτε στιγμή.

Για να δείτε και να συμπληρώσετε το έντυπο συμμετοχής παρακαλούμε πατήστε εδώ.