Το Κυριακοχώρι είναι ορεινό χωριό του Νομού Φθιώτιδας. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, στις πλαγιές των Βαρδουσίων. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Σπερχειάδα και σε υψόμετρο 900 μέτρων. Ανήκει στον Δήμο Μακρακώμης. O πληθυσμός του ανέρχεται στους 190 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Το Κυριακοχώρι, μαζί με τα χωριά Γαρδίκι Ομιλαίων, Πουγκάκια Φθιώτιδας, Στάγια (Πλάτανος), Νικολίτσι Φθιώτιδας και Αργύρια Φθιώτιδας αποτέλεσαν με το ΒΔ 8/20-4-1835 τον Δήμο Ομιλαίων με έδρα την Παλαιοβράχα Φθιώτιδας και αργότερα τη Σπερχειάδα. Το 1840 για λόγους διοικητικούς και οικονομικούς, αποφασίστηκε η συγχώνευση του Δήμου Σπερχειάδας με τον Δήμο Ομιλαίων και τον Δήμο Καλιαίων και όλα τα χωριά του Δήμου (εκτός από τα Πουγκάκια) προσαρτήθηκαν στον Δήμο Σπερχειάδας. Το 1878 επανασυστάθηκε ο Δήμος Ομιλαίων, στον οποίο υπάχθηκε και το Κυριακοχώρι. Το 1912 το Κυριακοχώρι αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητη κοινότητα (αρχικά περιελάμβανε και το συνοικισμό Νικολιτσίου ο οποίος αποσπάστηκε το 1913). Το 1997 ψηφίστηκε το Πρόγραμμα Καποδίστριας και το Κυριακοχώρι υπάχθηκε στο Δήμο Σπερχειάδας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παλαιών χωριανών, το όνομα Κυριακοχώρι, προήλθε από κάποιο τσοπάνο, ο οποίος είχε το σπίτι του στη Χιονά Ράχη, όπου έχουν βρεθεί και ορισμένα δείγματα, όπως πετρώματα κλπ. Ο τσοπάνος είχε έναν γιο που τον έλεγαν Κυριάκο. Όταν ο Κυριάκος μεγάλωσε, παντρεύτηκε και έχτισε ένα σπίτι σε μια πλαγιά, όπου τώρα βρίσκεται το χωριό. Ο Κυριάκος απέκτησε πολλά παιδιά και σιγά σιγά άρχισαν να χτίζονται πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα μικρό χωριό, το Κυριακοχώρι.