Άγιος Γεώργιος (υψομ.365μ, κατ.921). Μια κωμόπολη πάνω στον άξονα της Εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου (47ο χλμ.), αποτελείται από τρεις γειτονιές (μαχαλάδες).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Ο Αγιος Γεώργιος προήλθε από τρεις οικισμούς κυριότερος αυτός της Ζιώψης (σώζονται ακόμη σε καλή κατάσταση αρκετές κατοικίες με τα πανύψηλα πλατάνια στο κέντρο του οικισμού και τις πέτρινες βρύσες με το γάργαρο νερό). Μετά τη διάνοιξη του δρόμου Μακρακώμης -Καρπενησίου το 1884 άρχισε σταδιακά και η συγκέντρωση των κατοίκων στον σημερινό Αγιο Γεώργιο και ολοκληρώθηκε το 1923.

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η κεντρική συνοικία του Αιγιώργη παλαιότερα λειτουργούσαν πανδοχεία (χάνια) για την διανυκτέρευση των οδοιπόρων. Κυριότερο αυτό των Γιωργανταίων, όνομα από το οποίο προήλθε και η παλαιότερη ονομασία του Αιγιώργη, «Γιωργανταίικα».

Στα Διπόταμα, συμβολή των δύο μεγάλων παραποτάμων του Σπερχειού, Καψιώτη και Παλιοκαστρίτη δόθηκαν πολλές μάχες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ΄21 καθώς και κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Το κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου με τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο, τα κτίρια του Ξενώνα και του Αγροτικού Πολυδύναμου Ιατρείου, δίπλα στο Σπερχειό, δένουν αρμονικά τη φύση με την παροχή υπηρεσιών.

Η κεντρική συνοικία με την πετρόχτιστη εκκλησία προς τιμή του πολιούχου Αγίου Γεωργίου (1923) τα καταστήματα με τα παραδοσιακά λουκάνικα, οι καφετέριες, τα καφενεία, αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα κάνουν τον Αγιο Γεώργιο ένα μικρό αστικό κέντρο. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ότι θελήσει. Εδώ θα σταματήσει υποχρεωτικά όποιου ο προορισμός είναι για Ευρυτανία (Καρπενήσι-Φουρνά-Αγια Τριάδα) αλλά και για τα επόμενα χωριά του Δήμου, προκειμένου να κάνει τις προμήθειες του για το διάστημα της παραμονής του στην περιοχή

Το Κοινοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο), η κεντρική Πλατεία με το άγαλμα του αρματοδρόμου Αχιλλέα, το γήπεδο του «Κεραυνού» της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αγ. Γεωργίου, το αεροπλάνο και η παιδική χαρά μας οδηγούν στην άλλη συνοικία της κωμόπολης. Εδώ θα συναντήσει ο επισκέπτης την παλιά αγορά της περιοχής. Στην έξοδο αριστερά ο νερόμυλος του Γόνη.